Hifonics ZXM3

  • 995 kr

ZEUS-serien har stått för kraft och utmärkt ljud i Hifonics-programmet i många år. För första gången, förutom kompositsystem och koaxlar, finns nu individuella

Artikelnummer: ZXM3
Dela

ZEUS-serien har stått för kraft och utmärkt ljud i Hifonics-programmet i många år. För första gången, förutom kompositsystem och koaxlar, finns nu individuella komponenter såsom högkvalitativa aluminiumgjutna mellanhögtalare och basar tillgängliga, så att 3-vägskombinationer är möjliga. Bashögtalaren i komponentsatsen (finns separat som ZX6.2W) levereras med en gjuten aluminiumkorg och en fasplugg i aluminium. Sandwichmembranet består av ett 3x glasfiberkompositmaterial, som är särskilt lätt men ändå särskilt stabilt. Frekvenssvaret är extremt linjärt och kräver lite korrigering genom "frekvenskorsning"-trick. Den kraftfulla magnetdrivningen med en vikt på 14 uns, som driver en mycket stor talspole med en storlek på 30,5 mm, ger mycket kraft. Totalt är en mekanisk slaglängd på upp till +/- 11 mm möjlig. Den 25 mm stora neodymiumdiskanten ZX6.2T i tyg med kopplingsvolym (resonansfrekvens 700Hz), även tillgänglig separat, täcker ett särskilt stort frekvensområde upp till långt över 24 kHz mycket linjärt.

 

Men höjdpunkten med 2-vägs komponentsatsen är att den redan är förberedd för 3-vägsdrift: Till exempel kan den 7,5 cm valfria mellanhögtalaren ZXM3 anslutas till ZXO-2 crossover utan större ansträngning: Vrid bara byglarna i crossover 3-vägs, anslut mellanhögtalare med bandpassfilter; Gjort. Mellanregisterhögtalaren glänser också med utmärkta komponenter som en gjuten aluminiumkorg, ett aluminiummembran, en stor 25 mm talspole, samt extraventilerad spindel och kraftfull neodymdrivning.